• Accuraat en veelzijdig

  Het is belangrijk oog te hebben voor details.
  Oplossingen uit een onverwachte hoek.
  Wij bieden specialistische kennis op verschillende terreinen.
  Herman Bakhuis

  Lees meer...
 • Betrokken en gedreven

  Wij proberen oplossingen aan te dragen voordat er problemen ontstaan.
  Elke zaak is anders, daarom is maatwerk nodig.
  Oog voor meer dan alleen het juridische geschil.
  Melanie Wekking

  Lees meer...
 • Nauwkeurig en doortastend

  Grondige en persoonlijke aanpak van uw zaak.
  Wij geven toepasbare adviezen.
  Voorkomen is beter dan genezen!
  Michelle Karsdorp

  Lees meer...
 • Duidelijk en volledig

  Kim is duidelijk en volledig in haar advisering
  en in de contacten met zowel cliënten als wederpartijen.
  Kim Hermsen

  Lees meer...

Met ingang van 4 juni 2020 hervatten wij ons

GRATIS (INLOOP)SPREEKUUR

iedere donderdag van 17.00 – 19.00 uur.  

Vanwege het Corona-virus kunt u hiervoor voorlopig uitsluitend terecht op afspraak.

U kunt ons voor het maken van een afspraak bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 055-5789650 of via e-mail info@bakhuisadvocaten.com.

Contactinformatie

T. 0031 (0)55 - 5789650
F. 0031 (0)55 - 5789660
E. info@bakhuisadvocaten.com
Bezoekadres:
Paslaan 21,
7311 AJ, Apeldoorn

(Echt)scheidingsbemiddeling bij Bakhuis & Wekking Advocaten in Apeldoorn

Bijzondere aandacht verdient het onderwerp echtscheidingsbemiddeling. Het belangrijkste doel van (echt)scheiding door middel van bemiddeling is dat partners met elkaar blijven praten.

Dat is van groot belang, zowel op korte termijn als op lange termijn. Op korte termijn maakt bemiddeling het mogelijk dat afspraken worden gemaakt over de gevolgen van de (echt)scheiding die passend zijn voor uw situatie en voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Dat is anders, als de (echt)scheiding via de rechter loopt. In dat geval bepaalt de rechter, als partijen er niet samen uitkomen, hoe de gevolgen van de echtscheiding geregeld worden. Dit kan een bron van conflicten zijn. Op lange termijn betekent bemiddeling dat de (echt)-scheiding veel meer in harmonie is verlopen en daardoor leidt de (echt)-scheiding tot veel minder frustratie. U blijft met elkaar overleggen in plaats van de strijd aan te gaan. Dat maakt het veel makkelijker om de huwelijkse periode (of de periode van samenleven) af te ronden en een nieuw leven, afzonderlijk van elkaar op te bouwen. Zeker als er kinderen zijn, is dat een groot winstpunt.

U gaat wel als partners uit elkaar, maar als ouders zult u over het wel en wee van de kinderen met elkaar moeten blijven communiceren, in het belang van die kinderen. Dan is bemiddeling een goede start.

Bij bemiddeling komt niet alleen de zakelijke kant aan de orde, maar ook de emotionele aspecten worden niet uit het oog verloren.

Bemiddeling kan sneller gaan dan wanneer ieder een eigen advocaat neemt en is ook vaak goedkoper. Bovendien is bemiddeling “maatwerk”, specifiek met betrekking tot uw situatie worden oplossingen bedacht in tegenstelling tot de “standaard” oplossingen via de rechter. Vaak kunnen met een aantal bemiddelingsgesprekken obstakels uit de weg worden geruimd. Indien gewenst kunt u derden, zoals een accountant, een psycholoog of een andere advocaat etc. om advies vragen. De afspraken worden vastgelegd in een convenant dat door beide partijen wordt ondertekend. Het echtscheidingsverzoek dat bij de rechtbank moet worden ingediend is dan nog slechts een formaliteit. Er hoeft geen zitting plaats te vinden bij de rechtbank.

De bij ons kantoor werkzame advocate / (echt)scheidingsbemiddelaar, heeft een gedegen opleiding gevolgd tot (echt)scheidingsbemiddelaar en is specialiste op het personen- en familierecht.

Bent u geïnteresseerd in (echt)scheidingsbemiddeling, bespreek dat dan eerst met uw partner. U kunt vervolgens contact opnemen met ons kantoor voor een eerste afspraak.